עולם ההשמה מתחלק לשניים, ארגונים המסתפקים בראיון אישי, קורות חיים ושני ממליצים, וארגונים המבקשים סבב בדיקות טרם קבלת העובד, ובדיקת פוליגרף בפרט. כיום חברות גדולות וקטנות מבצעות בדיקות פוליגרף לכלל העובדים, החל מתפקידים זוטרים ועד בכירים.
האם הבדיקה לגיטימית? בואו נראה
מבחינת המעסיק, קיימת לו הזכות הלגיטימית לשמור על קניינו, הרי העובד חשוף למידע רגיש, כספים ואולי לסודות מסחריים של הארגון. מצד שני, סילוף מקרים במקומות עבודה קודמים ושינוי כמה דברים מהותיים בקורות החיים הם דבר שדי בשגרה. עובדה לכך היא רשת האינטרנט המוצפת במידע מעשי כמו טיפים ועצות להצלחת ראיון העבודה, ואפילו טיפים לשפת גוף ומה לענות על כל שאלה, גם אם בעבר פוטרת עקב הונאה. בדרך זו, מידע רב יכול להיות מוסתר מהמעסיק, כאשר ישנו מידע מסוים שיכול להיות קריטי מאוד, ואף כזה שיוכל לפגוע אנושות בארגון.
מהי בדיקות פוליגרף?
פוליגרף הוא שם נרדף למכונת אמת שהומצאה בשנות ה-20 של המאה ה-20 בארה"ב לצורך אבחון אמת או שקר. עם השנים הפוליגרף עבר תהפוכות ובשנת 1914 הצליח צ'זארה לומברוזו שהיה קרימינולוג יהודי איטלקי, לפתח מכשיר פוליגרף שקלט והציג שינויים בלחץ הדם וזכה להצלחה בפיענוח תיקים פליליים. מכשיר הפוליגרף מבוסס על ההנחה שכאשר הנבדק אינו דובר אמת, מתרחשים בגופו שינויים פיזיולוגיים שונים שאין הוא יכול לשלוט עליהם כמו עלייה בלחץ דם, שינוי בקצב הדופק, שינוי במוליכות החשמלית של העור ועוד.
בדיקות פוליגרף מזוהות מאוד בהקשר של בתי משפט והליכים פליליים הן לצורך חקירה ולצורך גיבוש המלצות, אולם בתחום הפלילי, הבדיקה אינה קבילה בבית משפט. בהליך אזרחי הדבר שונה לגמרי והבדיקה תהיה קבילה בכפוף להסכמת שני הצדדים. בנוגע לענייני עבודה, הדבר לגיטימי ביותר וכאשר העובד מסכים לבדיקה, אין כל בעיה לבצע אותה מבחינה חוקית.
חשיבות הכנת השאלון בבדיקת פוליגרף
כיום כל אחד בעל ציוד מתאים יכול לעבוד בתחום ולבדוק אנשים, כלומר לא קיים פיקוח או דרישה להכשרה מסוימת, אולם חשוב להבין שתוצאות הפוליגרף תלויות בחלקן הגדול על הריאיון המתבצע טרם הבדיקה ובשאלות הנשאלות במהלך הבדיקה, ואגב אלו הפרמטרים שעושים את ההבדל בין בודק מוסמך ומקצועי לחובבן. על הבודק לבחון היטב את פרטי המקרה, לבנות מערך שאלות מקצועי בהתאם לידע של הבודק ורצונותיו של הלקוח, לדעת לשאול את השאלות בצורה נכונה ולאחר מכן לדעת לפענח את התשובות של הנבדק ללא כל הפרעה או דעה קדומה.
היתרונות של בדיקת הפוליגרף טרם קבלת העובד
ישנם יתרונות רבים לביצוע בדיקת פוליגרף טרם קבלת העובד, אך נציין כאן את היתרונות המשמעותיים;
המעסיק יוכל לקבל תשובות לשאלות שאין באפשרותו לשאול במהלך ראיון עבודה מסורתי, כאשר השאלה תהיה מנוסחת בצורה שאינה משתמעת לשני פנים. מובן שאין מדובר רק על השאלות המוכרות כמו "גנבת ממקום העבודה הקודם?" או "צרכת סמים?", אלא מדובר גם על שאלות מורכבות יותר שעשויות לסייע למעסיק להבין כי זהו המועמד המתאים, האמין וכזה שישמור תמיד על אינטרס הארגון. מלבד זאת, הבדיקה יכולה לסייע למעסיק המתלבט בין שני מועמדים ראויים, ולהחליט על המועמד בהתאם לתוצאות הבדיקה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!